Sunday, 18 Nov 2018, 21:27

My site

Home | Sign Up | Log In
Welcome Guest
RSS
Section categories
Van Helsing - Az ikrek harca [76]
Shasta [6]
Dakota [5]
Millie [7]
Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Log In

Search
Site friends
 • Create a free website
 • uCoz Community
 • uCoz Textbook
 • Video Tutorials
 • Official Templates Store
 • Best Websites Examples
 • Publisher


  Home » Articles » Regények » Van Helsing - Az ikrek harca

  VH 22 - Hazaút

   A fiú meglepődötten ücsörög egy helyben, hagyva, hogy ismételten megkötözzék. Ha nem lenne olyan döbbent, ezt minden bizonnyal nem hagyná, és ismét menekülni akarna, ám ez most eszébe sem jut. A lány feláll és int, ő pedig engedelmesen követi.

  - Most maradj itt. Mindjárt jövök. Ha menekülni próbálnál, megöllek. Tartsd ezt észben.

   Az udvaron vértengerben gázol az ember, mindenfelé levágott végtagok, megcsonkított hullák, elhagyott fegyverek és tönkretett páncélok. Nem maradt egyetlen túlélő sem, vagy akinek sikerült megmaradnia, az elmenekült.  Néhány perc múlva Lucy újra kilép az ajtón, mögüle súlyos, sötét füstfelhők szállnak ki. Minden ablak ontja magából, szinte okádja a sűrű füstöt. A levegőben égő ruha, hús és vér bűze terjeng, még azok gyomrát is felfordítja, akik hozzá vannak szokva. A lány határozottan megáll az őt értetlenül bámuló fiú előtt, apró üvegcsét húz elő kebléből.

   - Idd meg.

   - Mi ez? Meg akarsz talán mérgezni?

   - Idd meg – szól rá erélyesen-, vagy valóban megöllek, de gondoskodom arról is, hogy halálod lassú és fájdalmas legyen, teli kínokkal.

   Vonakodva bár, de Benjamin elveszi az üvegcsét, tartalmát lenyeli. Íze meglepően finom, édeskés. Az üvegcsét visszaadja tulajdonosának, aki visszasüllyeszti ruhája alá.

   - Ülj fel. Ne arra, az az én lovam. Te a másikon fogsz jönni – utasítja helyre őt Lucy, tévedést nem tűrve.

   Miután segít felkászálódni az összekötött kezű Benjaminnak, légies mozdulattal Felhőtáncos nyergében terem, és sebes tempóval kivágtázik az udvarból. Hazaindul. Unokabátyja hátasa szófogadóan követi őket, láthatóan be van tanítva. Egyébként is mindkét állat okos és gyönyörű, így nem volt nehéz megtanulniuk, ha gazdájuk épp ájultan hever is a nyeregben, a másikat követve haza tudjanak menni. Ez főleg akkor bizonyul hasznosnak, mikor alig néhány perc múlva Benjamin elalszik a szernek köszönhetően, melyet bevett.

   

   - Kérem, segítenének leszállítani a barátomat? – kérdi a fogadó kapujánál.

   Ő maga a lovász kezébe nyomja jószága kantárát, hogy kösse be, míg szobát foglal. Egy kétágyasat kér, mondván így jobban figyelni tudja barátját, de mikor felajánlják neki, hogy hívatnak orvost, elutasítja azt.

   Kinyittatja a szobákat, és a lovász segítségével felvonszolják a még mindig alvó fiút, lefektetik az egyik ágyba. Miután a fiú távozik, Lucy leül az ágy szélére, és részletesebben is szemügyre veszi unokafivérét. Megállapítja, hogy arca egyértelműen olyan, akárcsak apjáé, még a haja színe is ugyan az az árnyalat. Jobban nem is hasonlíthatna, mintha Richard lenne fiatal korában.

   Mivel sejthető, hogy Benjamin csak másnap reggel ébred majd fel, a lány ledobja köpenyét, leveszi koromtól és vértől mocskos ruháit, s egy szál ingben vizet tölt a mosdótálba, hogy valamennyire rendbe tudja szedni magát. Mire végez, a víz csupa vörös, de legalább bőre némileg megtisztult , ha már lelkéről nem is tudja lemosni a szennyet, ami az évek során harcban, gyűlöletben és fájdalomban rátapadt.

   Kopogtatnak az ajtó, a szobalány érkezik néhány tiszta ruhával, amit vendége kéretett. Lucy felöltözik és lemegy az istállóba. Elégedetten szemléli a lovakat, akiket az istállófiú már rég lenyergelt és lecsutakolt, szerszámaikkal, felszerelésükkel együtt. Felhőtáncos állása mellett elmenve megveregeti a büszke ló nyakát, ám Bestia mellett áll meg végül. Homlokát a becses állat homlokához nyomja, simogatja a gazdátlan hátast.

   - Mondd csak, miért pont neked mondott el mindent a bátyám? – súgja könnyes szemmel.

   Az állat vigasztalóan dörgöli busa fejét a lány vállához, barátságosan meleg levegőt fújva rá.

   - Nekem miért nem? Miért csak veled beszélgetett bajáról, bánatáról, álmairól és megérzéseiről? A betegségéről, és a…arról… arról, hogy mi fog történni vele? Nekem miért nem? Látod, Bestia, te gazda, én pedig testvér nélkül maradtam. Árva lettem fivérem nélkül. Se apám, se anyám, se senkim. Nagybátyám is inkább csak apám kérésére, kegyelemből fogadott minket otthonába, mintsem szeretetből. Mindig ezt éreztem, nem tehetek róla. Nézd, még a barátaimat is elvesztettem, de a szüleim gyilkosa végre halott. Milyen áron… Miattam! Mind miattam vesztek oda! Az én büszkeségemből! És ha visszatérek, egy idegenhez, egy ismeretlen alakhoz kényszerítenek majd. Ha a felesége kell, hogy legyek, kötelességből testem neki adom majd, de szívemet soha nem fogom. Azt lezárom, hogy ne szerethessek többé, hisz szeretetem csak halált hoz mindenkire, aki felé irányul. Hű, de nem szerető asszonya leszek annak a férfinak, akinek nagybátyám engem szánt.

   Könnyeit nyeldekelve hagyja ott testvére jószágát, hozzábújik saját lovához.

   - Beletörődöm a sorsomba, de nem hajolok meg előtte – súgja Felhőtáncos fülébe, aki mintha megérezné gazdája hangulatát, fejét annak vállára teszi, mintha csak megölelné őt.

   Halkan, rövid nyerítéssel jelzi aztán, hogy valaki kint közeledik feléjük. Lucy megtörli arcát, és úgy tesz, mintha épp lova állapotát ellenőrizné.

   - Uram, nem kér vacsorát? Mindjárt kész – kérdi a belépő szolgálólány.

   - Köszönöm, most nem. Ma valahogy nincs étvágyam. Inkább megyek és lefekszem aludni.

   - Óhajtja, hogy uram után vigyek valamit a szobájába? Esetleg egy kis bort, vagy néhány szelet frissen sült húst?

   - Nem. Talán majd reggel. Szobatársamnak addigra minden bizonnyal megjön az étvágya. Majd vele együtt eszem. Nyugodalmas jóéjszakát – búcsúzik el, lezárva a további beszélgetés lehetőségét.

  Category: Van Helsing - Az ikrek harca | Added by: LumiereBlackwood (06 Jan 2014)
  Views: 194 | Tags: Lucy, Works, Helsing, Walter, Lucas, van, van helsing, lumiere, blackwood, vampire | Rating: 0.0/0
  Total comments: 0
  Only registered users can add comments.
  [ Sign Up | Log In ]
  Copyright MyCorp © 2018
  Free web hostinguCoz